Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul-Lahor-İstanbul uçak biletleri
Havalimanı vergileri ve bilet servis ücretleri
4* ve Butik Otellerde 7 gece kahvaltı dahil konaklama
Otel ve şehir vergileri (turist vergileri)
Özel seyahat sağlık sigortası
Yurt dışı çıkış harçları
Program boyu alınacak tüm öğle yemekleri
Program boyu alınacak tüm akşam yemekleri
Pakistan I (Asya’nın Tasavvuf Bahçesi Lahor)
Pakistan II (Şah Cihan’dan Cihangir’e Lahor’da Babür Mirası)
Pakistan III (Wagah Sınır Kapısı Töreni - Pakistan-Hindistan Bayrak Seremonisi)
Pakistan IV (Lahor’da Sufi Gecesi - Pakistan Dervişleri Ritüeli)
Pakistan V (Harappa ve İndus Vadisi Uygarlığı)
Pakistan VI (Azizler ve Pirler Şehri Multan)
Pakistan VII (Naibler Diyarı Bahawalpur)
Çölistan I (İndus’ta İskenderiye Uch)
Çölistan II (Kırk Hisarlı Çöl Prensesi Derewar Kalesi)
Çölistan III (Ortaçağ Mistiklerinin İzinde Uch Sharif)
Şehirler arası transferler
Havalimanı-otel-havalimanı transferleri
Profesyonel Türkçe rehberlik hizmeti
Yerel rehberlik hizmeti
Rehber, sürücü ve araç masrafları (Otoyol, park, ulaşım, konaklama, yemek vs.)
Rehber ve sürücü bahşişleri (Gezimizde bahşiş toplanmıyor)
Pakistan vize ücreti (115 USD)
Fazla bagaj ücreti, otel ekstraları ve kişisel harcamalar
Programda belirtilmeyen tüm gezi, yeme-içme, müze girişi ve ulaşım hizmetleri
"Ne Lahor'luyum ne de Hintli,
Ne bir Arabım ne de bir Türk,
Ben Bulleya! Bana göre ben bilinmiyorum.."
Bulleya olarak anılan Pencap filozofu Bulleh Şah, bir sufi olarak böyle tanımlıyordu kendisini doğduğu Pakistan'ın tasavvuf bahçesi Lahor şehrinde. Bilinmezliklerle dolu sufiler ve sırlarla dolu dervişler süslüyordu Lahor sokaklarını tarih boyunca. Belki de ondandır o kadar doğal ve kültürel zenginliğe rağmen gizemli ve bilinmeyen bir diyar olarak kalan Asya'nın yalnız güzeli Pakistan. Hikayeleriyle şaşırtan ve mimarisiyle büyüleyen Pakistan'ın sufi patikasında adımlıyor, İndus Vadisi Uygarlığının izinde unutulmayacak bir keşif yolculuğuna çıkıyoruz.
Pakistan'ın Tasavvuf Bahçesi Lahor:
Pakistan’ın tasavvuf bahçesi Lahor’u keşfe çıkıyoruz. Sih ve Babür hükümdarlarının etkisinde Ortadoğu İslam mimarisinin Asya-Babür stiline karıştığı ihtişamlı yapılarıyla ünlü Lahor eski şehrini ve Lahor Kalesini geziyor, Pakistan kültür ve tarihinin eksiksiz kesitini sergileyen Lahor Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Ardından unutulmayacak bir deneyim Lahor’da bizleri bekliyor. Gezimizde ilginç ritüelleriyle ünlü Pakistan sufilerini izlemek üzere sufi gecesine konuk oluyor ve Güney Asya mistizminin derinliklere doğru tasavvufi bir yolculuğa çıkıyoruz.
Şah Cihan ve Cihangir'in İzinde:Adını sıklıkla Hindistan’daki ünlü Tac Mahal’dan hatırladığımız Babür imparatoru Şah Cihan’ın doğum yeri Lahor’daki gizli cenneti Şalemar Bahçeleri'nin kapılarını aralıyoruz. Dünyanın en güzel Fars Bahçeleri arasında görülen ve teraslarla süslü mermer köşkleriyle Pers Cennet Bahçesi olarak da anılan efsane yapıda yapacağımız tur sonrası ilk Babür imparatorlarından Cihangir’in mozolesini ziyaret ediyor, Şah Cihan’ın da babası olan Cihangir’in mozaikler ve eşsiz kakmalarla süslü ve simetrik bahçelerle çevrelenmiş istiridye planı içine yerleştirilen anıt mezarını hayranlıkla geziyoruz.
Wagah Sınır Kapısı Töreni (Pakistan-Hindistan Sınırı):
Dünyanın en ilginç seremonileri arasında görülen Wagah Sınır Kapısı Töreni’ni izlemek üzere Wagah-Attari sınır kapısını gidiyor ve tarih boyu Pakistan ile Hindistan arasındaki süregelen rekabetin renkli bir gösteriye dönüştüğü töreni ilgiyle izliyoruz. Akşam saatlerinde ise Lahor’un renkli gece pazarlarına yol alıp yerel yaşama daha yakından tanıyacağız.
Derewar ve Çölistan:
Yaşayan festivalleri ve gelenekleri ile Asya’nın en büyük en egzotik çöllerinden Çölistan bizleri bekliyor. Gezimizde Çölistan’ın kırk hisarlı destansı kalesi Derewar’ı ziyaret ediyor ve benzersiz bir görsel şölen sunan çöl kalesinde çarpıcı fotoğraf kareleri yakalıyoruz.
İndus'ta İskenderiye: Uch
Büyük İskender’e atfen inşa edilen antik Uch şehrine varıyor ve “İndus’ta İskenderiye” olarak anılan tarihi yerleşkede 12. ve 17.yüzyıllar arasında Müslüman alim ve mistikler tarafından inşa edilen Uch Sharif yapılarını geziyoruz. Ardından Bahawalpur’a varıyor ve öğle yemeği sonrası naibler için Neo-Klasik hatlarda inşa edilmiş ışıklar sarayı Noor Mehal’i, estetik mimarisiyle ünlü Abbasi Camii’ni ve arkeoloji, tarih, kültür ve sanat koleksiyonuyla dikkat çeken Bahawalpur Müzesi’ni ziyaret ediyoruz.
Harappa'dan Multan'a İndus Vadisi:
Güney Asya’nın en eski kent medeniyeti İndus Vadisi Uygarlığının izini sürmek üzere Harappa’ya yol alıyoruz. İndus Vadisi Uygarlığına ait antik bir yerleşim olan Harappa’da yapacağımız gezi sonrası öğle yemeğimizi alıyor ve Pencap’ın türbeler ve pirler şehri Multan’a varacak ve Multan’ın tarihi 10.yüzyıla kadar uzanan azizler mabetlerini keşfedeceğiz.
TÜRKİYE’DEN İLK KEZ ve SADECE MATİLDA ile Hint racalarının gözdesi Alwar ve 14.yüzyıl mihrace sarayında konaklama.. İlahi kent Varanasi ve ghat ayinleri.. Kayıklarla Ganj Nehri, seremonik tapınaklar ve ölü yakma törenleri.. Hindu, Budist ve Sihler.. Aşka adanan anıt Taj Mahal.. Yoda dergahı aşram deneyimi ve Hint felsefesi.. Fil sırtında Amber kalesi.. Bilinmeyen Racastan Alwar.. Efsanevi Bhangarh Kalesi.. Pembe şehir Jaipur.. Çek çekler ile eski Delhi.. Mahatma Ghandi’nin izleri.. Mistik Hindistan ve Asya’nın renkleri..
Himalayar’ın gölgesinde iki efsane ülke Nepal ve Bhutan.. TÜRKİYE’DEN İLK KEZ ve SADECE MATİLDA ile Budist tapınağında keşişler ile buluşma, manastırda yemek ve tören salonunda ayin.. Yine SADECE MATİLDA’DA Bhutan sıcak taş hamamları deneyimi ve Newari evinde Nepal’li aile ile geleneksel Katmandu gecesi.. Festivaller diyarı Bhutan ve Paro Tibet Ay Festivali’ne katılım.. Kaplan Yuvası Manastırı ve Bhutan-Tibet ezoterizmi.. Kale-tapınaklar, rahipler, din, felsefe ve mimari.. Festival zamanı Asya’nın renkleri..
TÜRKİYE’DEN İLK KEZ ve SADECE MATİLDA’DA Baharat Yolu’nun İzinde Goa ve tanrının seçtiği yer Kerala.. Güney Hindistan’ın bilinmeyen incileri.. Kakule vadisinde fil safarisi.. Alleppey yüzen evleri.. Vasco de Gama’nın izinde Koçi.. 12 yılda bir açan mucize çiçek Kurinji’nin toprakları.. Bakir ormanlar, savanlar, çavlanlar ve sömürge geçmişinin izleri.. Uçsuz bucaksız baharat tarlaları.. Geleneksel palmiye şarabı.. Periyar Gölü ve Bengal Kaplanı patikası.. Baharat kokulu Kerala ve Goa kumsallarında deniz, kum ve güneş..